Chokolade, nydelse og nørderi

I familien Skjoldborg har man interesseret sig for vin langt tidligere end i de fleste andre danske familier. Stens bedsteforældre efterlod sig derfor en righoldig vinkælder og mange efterkommere bærer interessen videre, hvor især Stens fætter Bo Otterstrøm har gjorde vinen til sin levevej ved at stifte firmaet Klubvin, som I dag er solgt videre.

Marianne nevø Rasmus Palsgaard interesserer sig ikke bare for vin. Han er en rigtig feinschmecker og lever som journalist af sin interesse for alt, hvad der kan spises og drikkes. Rasmus er superdygtig til at definere den gode smagsoplevelse og sætte ord og billeder på den, så vi alle kan finde og genkende de smagsnoter, vi nyder i vinen, chokoladen eller i noget helt tredje.

Vi har i mange år været faste besøgende på årets Chokoladefestival og nydt at følge med i de chokoladetrends og den udvikling, der har været og er på området, hvilket har resulteret i at hun nu er kommet i bestyrelsen.

Især Mariannes interesse for chokolade har udviklet sig i løbet af de senere år, og interessen kommer til udtryk på mange måder, men især ved at vi sammen laver håndlavet chokolade fra bønne til færdige chokoladestykker.

Det første vi anskaffede var en stenkværn til chokoladebønner, som f.eks. https://www.melangers.com/collections/table-top-refiners

Bønner kunne vi riste i oven, så det var det mindste problem, men hvor får man en sæk med chokoladebønner. Efter nogen søgen fandt vi en tysk leverandør https://www.theobroma-cacao.de/shop/kakaopur.html, hvor vi har fået udemærkede bønner, men ikke samme kvalitet, som da vi senere havde 12 kg friske bønner med hjem fra Costa Rica.

Vi kom i gang, og efter at have ristet bønner, så knuste vi dem i en plasticpose med en kagerulle, hvorefter vi pustede skallerne væk fra chokolade-nipsene. Det var noget af en tidsrøver, og i dag er vi heldigvis kommet et skridt videre, 

Fortsættelses følger…….